Sorggrupper for børn og unge
Mange kirker tilbyder sorggrupper for voksne, men ofte er der ingen tilbud til børn og unge. Sorgbearbejdelse ligger inden for kirkens kerneydelser, derfor må der også være et tilbud til børn og unge i sorg. Hvordan kommer vi i gang med at lave sorggrupper? Hvad ved vi i grunden om børn og unges sorg, hvad siger forskningen?
Sognepræsterne Pia Mi Ran Poulsen og Susanne Worm Steensgaard tager udgangspunkt i egne erfaringer med sorggrupper for børn og unge og deler erfaringer med overvejelser og opstart af sorggrupperne samt afholdelse af dem. Der vil både være oplæg og gruppesamtaler.
Sognepræst Mia Rahr Jacobsen:
Køn og bibel - i sorggruppekontekst
Som LGBT+person giver Bibelen ikke kun ord til tro, håb og kærlighed i et menneskeliv, men kan potentielt også være farlig. Det kan unge LGBT+-personer have brug for at tale med hinanden om, ligesom de har for at få et sprog til at tale om deres tro. Sognepræst Mia Rahr Jacobsen giver et bud på, hvordan det kan gøres og fortæller om sine erfaringer med samtalegrupper for unge LGBT-personer.
Sognepræst Thomas Høg Nørager:
Verdenssorg-grupper
Verdenssorggruppen er et rum med tid og plads til samtaler om krig, klima og kærlighed – fordi verden er for meget til, at vi kan sidde med det selv. I verdenssorggruppen danner kirken rammen for et rum, hvor vi skal høre, hvad hinanden har at sige.
Sognepræsten Thomas Høg Nørager har åbnet kirkerummet for opbyggelige samtaler
om tro, håb og eksistens i en vild verden. Ved dagens seminar deler han
erfaringer med at iværksætte en verdenssorggruppe. Det er en gruppe, hvor alle
kan komme. Den er for alle, der har lyst til at lytte. For alle der har lyst at
samtale. For alle der har lyst til at lette hjertet for, hvad verden gør ved
det.
Der
vil både være oplæg og gruppesamtaler.