FUV-timen bliver afholdt én fredag om måneden fra kl. 9.00 – 9.45. I løbet af en time får du et oplæg fra FUV’s lektorer og medarbejdere, efterfulgt af 15 minutters diskussion og mulighed for spørgsmål. Oplæggene optages og bliver lagt tilgængelige på FUV’s hjemmeside, så du også kan se dem senere, hvis du ikke har mulighed for at deltage live.
Følgende oplæg kommer i serien:
- 10. januar: "Flere sammen om konfirmationsforberedelsen" - v. lektor i religionspædagogik Stinna Ahrenst og sognepræst Trine Oppfeldt
- 7. februar: "Årets helt nye kirkestatistik" - v. Karen Marie Sø Leth-Nissen, Vidensmedarbejder, cand.theol., ph.d. Folkekirken i tal m.m.
- 7. marts: "Troens grammatik" v. Erik Kelstrup, studielektor for almen efteruddannelse i Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter, ph.d
- 4. april: "Hvordan hjælper vi barnet, der har mistet?" – v. lektor i sjælesorg Ole Raakjær
- 9. maj: "Den kristne tro på alle menneskers frelse" v. Lars Sandbech, studielektor for Kirke og Kultur medarbejder-området, ph.d
- 20. juni: Emner og oplægsholdere offentliggøres senere
Sådan deltager du:
Det eneste, du skal gøre for at være med, er at følge linket til webinaret et par minutter før start. Du kan tilmelde dig via dette link: FUV-timen, 13. december.
Hvis du ikke har mulighed for at være med live, kan du altid se optagelsen på FUV’s hjemmeside efterfølgende.
FUV-timen er for alle, der ønsker at udveksle viden og få inspiration til deres daglige arbejde i folkekirken.
Vi ser frem til at byde dig velkommen til et lærerigt og inspirerende fællesskab i FUV-timen!
Se tidligere oplæg fra FUV-timen
Første oplæg: "Julesorg – et sjælesørgerisk perspektiv"
Fredag den 13. december
I FUV-timens første webinar, fredag d. 13. december kl. 9.00 – 10.00, indleder lektor i sjælesorg, ph.d. Christine Tind Johannessen med et oplæg om ”Julesorg”. Hvordan viser julesorg sig, både på kollektiv- og individniveau? Føjer samtiden ekstra lag til julesorgens mangfoldige udtryk? Hvordan kan kirken yde støtte og styrke livsmodet midt i julesorgen? Hvordan kan konkrete fællesskaber udfolde sig i forskellige sammenhænge og fora med temaet om julesorg for øje – og i forlængelse af de mange og andre aktiviteter og tiltag, som præster, kirkernes medarbejdere og frivillige allerede er i gang med? Oplægget lægger således op til en opbyggelig efterfølgende samtale om ”Julesorg”.
NB: Der bliver ved en fejl sagt i videoen, at navne og billeder vil blive sløret. Det er ikke tilfældet, og det er blevet oplyst, at webinaret optages og lægges offentligt tilgængeligt efterfølgende.